Historie

Honk- en softbalclub Red Stars Vitesse bestaat sinds 1977. Althans, in dat jaar maakte De Puikman kennis met de knuppel en de handschoen. Menig Castricummer vraagt zich dan ook af, wat er toch precies gebeurt daar op dat rare speelveld temidden van al die voetbalgrasmatten.

Midden jaren zestig streek honkbal voor het eerst neer in Castricum. Een veld of kleedkamer, laat staan een dug-out, waren destijds nog niet voorhanden. De initiatiefnemers speelden hun partijtjes in de duinen op het Krochtveld. Totdat de PWN het honkballen in de duinen verbood, duinkaart of niet.

Hierna was het lang stil rond de veldloze honkbalclub. Maar eind jaren zeventig pakte een aantal enthousiastelingen de draad weer op. Een lokatie werd gevonden op de Puikman, waardoor Vitesse ’22 vanaf 1978 een officiele softbaltak had. In 1983, kwam daar ook nog een honkbaltak bij. In 1992 werd besloten de oude naam weer in ere te herstellen. Sinds 1993 heet de honk- en softbaltak van Vitesse ’22 officieel Red Stars Vitesse.

In 2002 zijn de nieuwe dug-outs. gebouwd

Ook is al jarenlang een hele goede samenwerking met de voetbalvereniging Vitesse 22  en als omnivereniging  worden er dan ook verschillende evenementen georganiseerd.

In 2011 hebben Johan Reurts en Ger van der Meijden samen het voortouw genomen om voor de jeugd weer een team op te richten. En met succes het ledenaantal groeit gestaag.

Bij honk- en softbalvereniging Red Stars Vitesse gaat het allerjongste team, dat beeball speelt, met grote sprongen vooruit. Volgend jaar komt er een team bij.

Het is jammer dat er al een aantal jaren geen damesteam meer actief is op de Puikman. Tussen alle Castricummers zijn er toch wel een stuk of tien dames die zin hebben om een balletje te slaan? De naamsbekendheid groeit en ook onze financiële situatie verbetert.  Het allerbelangrijkste is dat we leuk kunnen ballen bij een gezellige vereniging.”

Drijfveer

Die gezelligheid en sportiviteit blijft de grootste drijfveer. Binnen de club sterft het van de mensen die al minstens twintig jaar lid zijn.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden. Heren , Dames en Kinderen.