Nieuwsbericht

Castricum – Vangen, gooien, de bal wegslaan, rennen en logisch nadenken. In honkbal komen veel vaardigheden samen. Voor de allerjongsten is er beeball: met eenvoudigere regels en een kleiner team.

 

Honkbal wordt al ruim 100 jaar gespeeld in Nederland, maar is de laatste jaren erg bekend geworden dankzij de prestaties van het Nederlands team. Dat kan zich meten met de wereldtop. In Castricum speelt Red Stars Vitesse, een vrij kleine club maar toch spelen de seniorenteams van honkbal en softbal op vrij hoog niveau.

Wie honkbal wil leren en tussen 6 en 9 jaar is, kan zich opgeven voor beeball. Daarbij slaan de kinderen de bal van een paaltje, in plaats van een opgegooide bal. Het beeballteam van Red Stars heeft momenteel tien spelertjes, die geregeld wedstrijden spelen met teams in de regio. Het spelplezier staat voorop: de ouders zitten lekker bij de ouders van de tegenpartij op de bank koffie te drinken.

Wie kennis wil maken met de sport en het beeballteam, kan vrijblijvend één of twee keer meetrainen op donderdag tussen 16.30 en 17.30 uur. De training is op De Puikman (achter het station), materiaal hoeft niet aangeschaft te worden want daar is genoeg van voorhanden.

Daarnaast is er ook een softbaldamesteam in oprichting. Een groep enthousiaste meiden, met en zonder ervaring, is gestart met trainingen op maandagavond. Wie een keertje mee wil trainen, is van harte welkom.

Voor meer informatie is Johan Reurts bereikbaar op 0251-674654 of johan71@casema.nl. Zie ook: