Nieuwsbericht

 

CASTRICUM – Bij honk- en softbalvereniging Red Stars Vitesse gaat het allerjongste team, dat beeball speelt, met grote sprongen vooruit. Sinds de zomervakantie speelt de ploeg in de Major League, wat betekent met 4 honken in plaats van 3.

 

Het beeballteam, met spelers tussen de 6 en 9 jaar, was daar ook wel aan toe. Zeker de wat oudere beeballers. Red Stars hoopt met nieuwe aanwas en de jongste beeballers een tweede team samen te stellen, dat in de Rookie League (dus met 3 honken) blijft spelen. ,,Kinderen vanaf 6 jaar zijn dus van harte welkom’’, vertelt trainer Johan Reurts. ,,In het Rookie League team staan spelplezier en het aanleren van vaardigheden voorop. Zo ontwikkelt het kind zich het beste.’’

Beeball is een vorm van honkbal, maar dan met eenvoudigere regels en een kleiner team. Het huidige, goed draaiende beeballteam van Red Stars traint op donderdagmidag van 16.30 tot 17.30 uur op De Puikman. De wedstrijdjes met leeftijdgenoten uit de regio zijn meestal op zaterdagochtend. Sportiviteit staat daarbij centraal, benadrukt Reurts: ,,De ouders zitten lekker bij de ouders van de tegenpartij op de bank koffie te drinken. Iedereen is welkom om sfeer te komen proeven of een keertje vrijblijvend mee te trainen.’’

Als er een tweede beeballteam gevormd wordt, telt Red Stars vier ploegen: de fanatieke vriendenteams honkbal senioren en softbal senioren spelen al jaren op redelijk hoog niveau. Er is animo voor een damessoftbalteam (vanaf 16 jaar), maar nog niet voldoende speelsters om van start te gaan.

Meer informatie of aanmelden voor het beeballteam (of voor een eventueel dames seniorenteam of een van de andere teams) kan bij Johan Reurts: 0251-674654 of johan71@casema.nl.