Nieuwsbericht

Op zonovergoten velden van het sportcomplex van Onze Gezellen in Haarlem vond zondag 1 juni de Nationale BeeBall-dag plaats.

 

In totaal vijf verenigingen, Knights, Ducks, Zwijndrecht, Robur ’58 en dus ook het Haarlemse Onze Gezellen, organiseerden dit jaar deze landelijke dag voor BeeBallers waarbij plezier maken en sportief bezig zijn voorop staat.

Op maar liefst tien speelvelden werd het BeeBall spel gespeeld door circa 325 BeeBallers van Onze Gezellen, Hoofddorp Pioniers, TIW/Survivors, Flying Petrels, UVV, Catch, Alphians, Herons, Nieuwegein Diamonds, Wassenaar, Quick Amsterdam, Kinheim, BSM, Thamen, Double Stars Heiloo, Badhoevedorp, Red Stars Vitesse en RCH Pinguïns.

De eerste ballen werden gegooid door outfielder Remco Draaijer en pitcher David Bergman van het Nederlandse honkbalteam. Naast het BeeBall spel kon jong en oud zich vermaken met een werpspel met ballen, zijn geluk beproeven met een loterij en genieten van heerlijk eten en drinken. Voor de kinderen waren ook nog twee springkastelen die enthousiast werden gebruikt.

“De opkomst is grandioos en alles verloopt soepeltjes. Ook het weer speelt vandaag goed mee.”, aldus Paul van Kimmenaede, voorzitter van Onze Gezellen honkbal en softbal. “Alle kinderen zien er vrolijk uit en hebben het duidelijk naar hun zin. Ik ben ook blij met de geweldige inzet van alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.”

Onze Gezellen heeft deze dag verbonden aan een goed doel: Stichting Kanjer Femke. Bij Femke Bus is in december 2013 de diagnose Neuroblastoom kanker geconstateerd. Femke is amper 1 jaar oud op het moment van deze diagnose en er is in Nederland nog geen goede behandeling mogelijk. Om een mogelijke behandeling in Amerika te financieren is de Stichting Kanjer Femke opgericht. Tijdens de BeeBall-dag bij Onze Gezellen konden bij de kraam van de stichting armbandjes worden gekocht ten behoeve van de stichting. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van de stichting opwww.kanjerfemke.nl.

De KNBSB zorgde ervoor dat alle deelnemers aan deze dag een leuk BeeBall tasje mee naar huis konden nemen. Voorzitter Paul kan met trots terugkijken op deze zeer geslaagde dag.

De hele fotoreportage is hier te vinden.

Zie ook de foto reportage door onze eigen reporter :Wilfred

bron:hans van Leuven